Hvis uheldet er ude

Sofaer og lænestole er samlingspunkter i familien. Det betyder, at de bliver brugt masser af timer hver eneste uge. Det kan slide – og det kan give grimme pletter. På denne side giver vi dig nogle gode råd til de mest almindelige problemer.

Du kan selv gøre noget for at fjerne grimme pletter. Det afhænger af, hvad der er årsag til pletten. Men du skal kun bruge rensemidler, der er beregnet til læder – og er du det mindste i tvivl, bør du begynde på et sted, der ikke er så synligt. Du kan også altid kontakte os og få et godt råd.

Vi anbefaler, at du bruger Strong Effect Leather Cleaner, som kan fjerne de fleste pletter. Men husk: Hvis læderets farve slipper, skal du stoppe omgående.

Overskudsfarve fra tøj

Det er selvfølgelig primært et problem ved lyse eller hvide lædermøbler, og det kan være svært at rette op på. Farve i tøj kan indeholde kemikalier, der ikke lader sig fjerne igen. Hvis du forbehandler dine møbler med Leather Protection Creme, inden du tager det i brug, øger du chancen for at have et smukt møbel i mange år – og du bør rense dit møbel fire-seks gange om året med Soft/Strong Cleaner og derefter give en ny behandling med Leather Protection Cream.

Produkterne kan du bestille her.

Dårlig lugt

Dårlig lugt kan stamme fra mange forskellige ting – mug, dyr, røg eller andre ting. Her tilbyder vi et naturligt produkt med 30 naturlige planteolier, som overdøver alle kedelige lugte. Du kan finde produktet på vores side med plejemidler her.

Tyggegummi

Tyggegummi er et klassisk, men kedeligt problem for lædermøbler. Hvis du lægger en pose med isterninger rundt om tyggegummiet, er det lettere at skrabe af. Når du har fjernet så meget, du kan, varmer du pletten med en hårtørrer, så den bliver så klistret som muligt. Så sætter du et stykke tape på pletten og trækker af – men vær opmærksom på, at farven i læderet ikke slipper.

Blæk

Ved blæk gælder det om at reagere hurtigt. Efter blot et par dage kan en blækklat sidde så dybt i læderet, at den er meget svær at fjerne. Til at fjerne frisk blæk anbefaler vi Ink Care, som er en stift, der er let og effektiv at bruge. Du gnider på pletten med Ink Care, og efter ca. 30 sekunder tørrer du resterne væk med en blød klud. Bagefter rengør du med Soft Cleaner og beskytter med Leather Protection Cream.

Find vores plejemidler her.

Sved

Svedpletter er ganske almindelige, og sved kan misfarve alle slags læder. Påvirkningen er normalt kraftigst hos mænd og kan blive stærkere med alderen – og nogle typer medicin kan påvirke sveden og den effekt, sveden har på læderet.

Løsningen er regelmæssig rengøring og vedligeholdelse, så sveden ikke sætter sig fast – måske op til otte gange om året. Vi anbefaler Soft Cleaner og Leather Protection Cream til rengøring og vedligeholdelse.

Trænger dine møbler til en kærlig hånd?

Uanset om dine møbler står hjemme i din stue, eller ude i din virksomhed kan Leather care hjælpe dig.
bubble