Lædertyper

Når vi køber nye møbler med læder, er det ofte syns-, følesansen og prisen, der afgør hvilken type af læder, vi vælger til vores møbler. Men hvordan og hvor vi anvender dem, er af største betydning. Inden man køber lædermøbler, bør man gøre sig nogle overvejelser – har man børn og dyr der benytter sofaen eller indtager man måltider i sofaen, bør man tænke på, at der er visse lædertyper, der kræver meget pleje og vedligeholdelse. Tag en snak med din møbelhandler som kan rådgive dig om hvilken lædertype, der passer til dit behov.

Anilin er den mest eksklusive kategori af læder. Kendetegnet ved denne lædertype er, at den nærmest står urørt fra naturens side. Det vil sige, at naturlige ar som insektbid, mærker fra pigtråd mm. er synlige – dette er ikke fejl, men skal ses som adelsmærker der viser, at det er et kvalitetslæder. Strukturforskelle forekommer ofte på denne læderkategori. Det er en meget åben læder uden en dækfarve og overfladelak, hvilket giver en fantastisk komfort, men som samtidig er meget modtagelig overfor spild og pletter. Kun ca. 5% af den samlede mængde huder udgør denne kategoti. For at undgå skjolder og pletter er det vigtigt at beskytte læderet med Leather Protection Cream inden ibrugtagning.

Semianilin er et anilinlæder som er overfladebehandlet med et ekstra beskyttelseslag for at øge modstandsdygtigheden overfor pletter. De naturlige mærker vil i et vist omfang også fremkomme på en semianilin. Denne læderkvalitet har generelt en høj komfort med god åndbarhed.   Ca. 15% af den samlede mængde huder er semianilin.

Dækfarvet læder har fået yderligere overfladebehandling og farve. Overfladen fremstår mere ensartet. Åndbarhed og komfort begrænses af overfladebehandlingen, men det giver til gengæld et mere modstandsdygtig og robust læder. Ca. 20% af den samlede mængde huder er dækfarvet

Korrigeret dækfarvet læder vil sige, at man har været nødt til at slibe på læderet på grund af skader i narven. Ca. 60% af huderne tilhører denne kategori.

Trænger dine møbler til en kærlig hånd?

Uanset om dine møbler står hjemme i din stue, eller ude i din virksomhed kan Leather care hjælpe dig.
bubble